Кулінарія та страви

Закусочні бутерброди “під чарочку”.

Дана стаття більше призначена для сильної половини людства, так як мова сьогодні піде про закуски до міцним спиртним напоям, зокрема, до горілки або домашнього самогону.

Підглянув я рецепт цих закусочних бутербродів давним давно в якомусь журналі.
Ідея здалася мені цікавою, і звичайно ж, я спробував повторити рецепт.
У підсумку, бутерброди сподобалося абсолютно всім, і з тих пір вони, в обов’язковому порядку, нарізаються мною на будь-яке застілля.

Список інгредієнтів.

Філе оселедця
Хліб житній
Масло вершкове
Гірчиця
Цибуля ріпчаста
Зелень

  • Шматочки хліба трохи підсушити на сухій сковороді.
    (хліб краще використовувати бородинський, або який-небудь подібний йому за смаком, зараз безліч сортів)
  • Намазати на остиглий хліб тонким шаром вершкове масло.
  • Поверх масла розмазати чайну ложечку французької гірчиці. Можна використовувати і нашу горчичку, російську, але в цьому випадку її потрібно намазати поменше. (до речі, в оригінальному рецепті була вказана саме гостра гірчиця).
  • Далі, укласти на хліб 4 шматочки оселедця.
    (по одному шматочку на укус, так закушувати буде зручніше).
  • Поверх усього цього, викласти кільця цибулі і зелень кропу. Цибулю можна маринований, можна і просто сирий.
    (я не заморочуюсь, використовую сирої цибуля, так закуска більш злий виходить)

Ось і все, закуска готова, можна розливати!

Закуска виходить дійсно просто “бомбическая”.
Запашний бородінський хлібець, вершкове масло, солодкувата гострота французької гірчиці і солона оселедець з свіжим кропом чудово гармоніюють між собою і чудово пом’якшують гіркота в роті після випитого алкоголю.