Закусочні бутерброди “під чарочку”.
Дана стаття більше призначена для сильної половини людства, так як мова сьогодні піде про закуски до міцним спиртним напоям, зокрема, до горілки або домашнього самогону.
Підглянув я рецепт цих закусочних бутербродів давним давно в якомусь журналі.
Ідея здалася мені цікавою, і звичайно ж, я спробував повторити рецепт.
У підсумку, бутерброди сподобалося абсолютно всім, і з тих пір вони, в обов’язковому порядку, нарізаються мною на будь-яке застілля.
Список інгредієнтів.
Філе оселедця
Хліб житній
Масло вершкове
Гірчиця
Цибуля ріпчаста
Зелень
- Шматочки хліба трохи підсушити на сухій сковороді.
(хліб краще використовувати бородинський, або який-небудь подібний йому за смаком, зараз безліч сортів)
- Намазати на остиглий хліб тонким шаром вершкове масло.
- Поверх масла розмазати чайну ложечку французької гірчиці. Можна використовувати і нашу горчичку, російську, але в цьому випадку її потрібно намазати поменше. (до речі, в оригінальному рецепті була вказана саме гостра гірчиця).
- Далі, укласти на хліб 4 шматочки оселедця.
(по одному шматочку на укус, так закушувати буде зручніше).
- Поверх усього цього, викласти кільця цибулі і зелень кропу. Цибулю можна маринований, можна і просто сирий.
(я не заморочуюсь, використовую сирої цибуля, так закуска більш злий виходить)
Ось і все, закуска готова, можна розливати!
Закуска виходить дійсно просто “бомбическая”.
Запашний бородінський хлібець, вершкове масло, солодкувата гострота французької гірчиці і солона оселедець з свіжим кропом чудово гармоніюють між собою і чудово пом’якшують гіркота в роті після випитого алкоголю.