Кулінарія та страви

Навіть не думав, що з картопляних лушпайок можна приготувати такі смачні чіпси.

Моя тяга до “диким” кулінарних експериментів довела до того, що я вирішив приготувати картопляні очистки, або в даному випадку, правильніше буде сказати, картопляну шкірку. Я ж не відходи використовував, а цілеспрямовано зрізав шкірку з картоплі для подальшого використання.
Кому то, вживання картопляних очистків в їжу, здасться дикістю, але на це я можу сказати наступне: їмо ми картоплю “по-селянськи” яка готується з шкіркою, так і молоду картоплю, зварену “в мундирі” багато їдять не очищеної.
І ще, в Норвегії картопляна шкірка смажена у фритюрі виявляється вельми популярне блюдо, хоча якщо згадати їх делікатеси -“сюрстрьомінг” і “хакарль”, це і не дивно.

Ну да ладно, вистачить балаканини, перейдемо безпосередньо до наших очисткам.

  • Молоду картоплю, ретельно, з щіточкою, помити, зрізати всі проблемні частини і обсушити бульби рушником.
  • Не економлячи, зрізати товстіший шкірку. Очищені бульби не знадобляться, їх пустити на які небудь інші цілі.
  • Шкірку невеликими партіями обсмажити у фритюрі до золотистого кольору.
  • Обсмажені очищення пересипати сумішшю будь-яких відповідних приправ з сіллю. Я використовував суміш з сушеного часнику, щіпки розмарину, сухого кропу, паприки і солі.
  • Все, чіпси з картопляних лушпайок готові!

За підсумками дегустації можу сказати наступне:

Чесно – це смачно.
По смаку як звичайні картопляні чіпси власного приготування, але з якоюсь родзинкою.
Тому хто пробував картоплю “по-селянськи”, цей специфічний присмак шкірки буде знаком. Тут він відчувається ще більш яскравіше.
З сирним соусом, такі чіпси виявилися взагалі “ульотними”, з’їли ми їх миттєво.
Все таки, норвежці не зовсім ще кінчені хлопці, крім тухлого акулячого м’яса і квашеної оселедця, у них є і досить непогана на смак їжа)))