Філе індички від “йошкар-олинского м’ясокомбінату”. Огляд консервів для тих, хто сидить на дієті.
Доброго дня!
Мене звуть Олександр, і я радий бачити вас на своєму каналі “Дилетант на кухні”.
На черговому огляді, будемо розглядати консерви з філе індички виробництва Йошкар-Олинского м’ясокомбінату.
Ціна на них у фірмовому магазині 129 рублів – як на мене, забагато просять за консерви з м’яса птиці.
Так виглядає баночка.
Ціна в фірмовому магазині м’ясокомбінату –
Схематичним зображенням гімнастки, написами “знижена калорійність” і “75 ккал” виробник мабуть хоче привернути увагу людей дотримуються правильного харчування. Правда, я сумніваюся, що їх взагалі цікавлять консерви.
Не вдалося зробити хороше
Філе індички тушковане.
Склад: м’ясо індички безкісткове кускове, філе куряче безкісткове кускове, цибуля ріпчаста сушена, сіль харчова, тваринний білок, загущувач (карагенан), перець червоний мелений, перець чорний мелений, вода.
Масова частка м’ясної компонента і жиру – не менше 50 %.
Харчова цінність: білок – 12 г, жир – 2,5 г, вуглеводи – 1,5 р.
Енергетична цінність: 75 ккал/320 кДж.
Термін придатності 3 роки з дня виготовлення.
Маса нетто 325 грам.
Виробник АТ “Йошкар-Олинский м’ясокомбінат”, Росія, Республіка Марій Ел, р. Йошкар Ола.
Хотілося б трохи покритикувати склад: в консерви, крім індички, закладено і куряче філе, мабуть для здешевлення. І ще, мені не сподобалося наявність тваринного білка у складі, хто не в курсі, цю харчову добавку роблять з переробленої свинячої шкіри. Для чого її додали до складу, не зрозумію.
Ну да ладно, пора переходити до найцікавішого – розкриття банки.
Якщо чесно, виглядає вміст банки не дуже апетитно. Мені чомусь не сподобалися білі пластівці плаваючі в желеподібної рідини. Але пахнуть консерви досить приємно.
Мабуть ці пластівці і є той самий тваринний білок, хоча може я і помиляюся.
В тарілці вигляд став краще, під шаром пластівців стало проглядатися м’ясо.
Вага відповідає заявленому, один грам можна списати на погрішність ваг.
194 грама чистого м’яса, 60 відсотків від загальної маси – не так вже й багато, могли б і побільше м’яса закласти, раз вже філе індички розбавили курятиною.
Зрозуміти за смаком, де тут курка, де індичка, практично неможливо, занадто все змішалося. По зовнішньому вигляді шматочків м’яса, звичайно, можна здогадатися – індичка з більш великими волокнами. Як мені здалося, за процентним співвідношенням обидва види м’яса подані приблизно в рівних частках.
На смак консерви досить непогані. Ніяких нарікань до них у мене не виникло, сподобалося і м’ясо і желе. Не пересолене, спецій теж в самий раз. Кісток та шкіри в складі немає, тільки чисте філе, досить великими шматками.
За рахунок того що в консервах немає жиру, їх можна з’їсти просто так, з хлібцем, навіть не розігріваючи, що особливо зручно в дорозі наприклад або на рибалці.