Кулінарія та страви

Як легко відкрити закатані банки з домашніми соліннями, якщо під рукою не виявилося відкривачки.

Доброго дня!

Мене звуть Олександр, і я радий вітати вас на каналі “Дилетант на кухні”.

Не помилюся, якщо скажу, що в житті кожного з нас була така ситуація – вирішили відкрити баночку домашньої консервації, а відкривачку, як на зло, в надрах кухонних шаф знайти не вдається. Ну, або такий варіант – виїхали на природу, баночку домашнього компоту взяли з собою, а консервний ніж зазвичай забули.

Зображення Alina Kuptsova з сайту Pixabay

У цьому випадку можна скористатися альтернативними способами розкриття банок.

  • Можна перевернути банку догори дном і обережно, кінчиком звичайного ножа, відігнути по колу завальцован край кришки. Але це досить ризикована справа, край банки може тріснути і маленькі шматочки скла неминуче потраплять вмісту.
  • Можна спробувати відкрити банку способом, який особливо полюбляють чоловіки – вибити кришку ударами ліктьового згину руки. Але цей спосіб досить травматичний, особливо якщо це робить людина вже зловжила, та й навряд чи він буде по силам крихким жіночим рукам.

Ці способи реально робочі, і при належній вправності й обережності, ними цілком можна скористатися.

Але мені більше подобається інший метод, як мені здається, він все-таки простіше.

Звичайно, він теж дещо небезпечна, тому всі дії слід виконувати з великими пересторогами.

Покажу цей варіант розтину на прикладі цієї баночки.

Розкривати будемо самим звичайним кухонним ножем.

  • Ножем розрізати кришку як на
  • Зробити другий рез, під кутом, об’єднавши отвори.
  • Загнути кінчик отриманого бляшаного трикутника на лезо ножа.
  • Закрутити бляшанку на лезо ножа до кінця.
  • Залишилося зробити невелике зусилля, ще трохи провернути ніж, і вуаля, кришка розривається і злітає з банки.

Більш наочно весь процес можна подивитися в цій коротенькій гифке.