Бульйон для китайських страв
Цей бульйон – чудова основа для супів, особливо азіатських. Охолодіть бульйон в холодильнику, коли він охолоне – там він може зберігатися до 4 днів. Або заморозьте його – так він буде зберігатися до 3 місяців.
Інгредієнти на 2,5 л:
675 г курки з кістками
675 г свинячих ребер
3,75 л холодної води
3-4 см свіжого кореня імбиру, очищеного, подрібненого
3-4 шт. зеленого цибулі, зав’язаного вузликами
45-60 мл китайського рисового вина або сухого шеррі
Приготування:
1 За допомогою гострого ножа зріжте по можливості весь жир з курки і свинячих ребер. Наріжте м’ясо і ребра шматочками.
2 Викладіть м’ясо і ребра в каструлю, влийте воду. Додайте імбир і зелений лук, зав’язаний вузликами.
3 Доведіть до кипіння, зніміть піну. Зменшіть вогонь і варіть 2-3 години, без кришки.
4 готовий бульйон Процідіть, влийте вино і знову доведіть до кипіння. Варіть 2-3 хвилини.