Як легко відкрити закатані банки з домашніми соліннями, якщо під рукою не виявилося відкривачки.
Доброго дня!
Мене звуть Олександр, і я радий вітати вас на каналі “Дилетант на кухні”.
Не помилюся, якщо скажу, що в житті кожного з нас була така ситуація – вирішили відкрити баночку домашньої консервації, а відкривачку, як на зло, в надрах кухонних шаф знайти не вдається. Ну, або такий варіант – виїхали на природу, баночку домашнього компоту взяли з собою, а консервний ніж зазвичай забули.
Зображення Alina Kuptsova з сайту Pixabay
У цьому випадку можна скористатися альтернативними способами розкриття банок.
- Можна перевернути банку догори дном і обережно, кінчиком звичайного ножа, відігнути по колу завальцован край кришки. Але це досить ризикована справа, край банки може тріснути і маленькі шматочки скла неминуче потраплять вмісту.
- Можна спробувати відкрити банку способом, який особливо полюбляють чоловіки – вибити кришку ударами ліктьового згину руки. Але цей спосіб досить травматичний, особливо якщо це робить людина вже зловжила, та й навряд чи він буде по силам крихким жіночим рукам.
Ці способи реально робочі, і при належній вправності й обережності, ними цілком можна скористатися.
Але мені більше подобається інший метод, як мені здається, він все-таки простіше.
Звичайно, він теж дещо небезпечна, тому всі дії слід виконувати з великими пересторогами.
Покажу цей варіант розтину на прикладі цієї баночки.
Розкривати будемо самим звичайним кухонним ножем.
- Ножем розрізати кришку як на
- Зробити другий рез, під кутом, об’єднавши отвори.
- Загнути кінчик отриманого бляшаного трикутника на лезо ножа.
- Закрутити бляшанку на лезо ножа до кінця.
- Залишилося зробити невелике зусилля, ще трохи провернути ніж, і вуаля, кришка розривається і злітає з банки.
Більш наочно весь процес можна подивитися в цій коротенькій гифке.