Суп з огірка і лосося з сальсою
Смажений лосось надає гарячу ноту освіжаючому смаку цього холодного супу. суп ефектно виглядає, до того ж він досить легкий – ви обов’язково це оцінить!
Інгредієнти на 4 порції:
3 середніх огірка
300 мл натурального грецького йогурту
250 мл овочевого бульйону, охолодженого
120 мл крем фреш або жирної сметани
1 ст. л. рубаного свіжого кервелю
1 cm. л. рубленого свіжого шніт-цибулі
1 cm. л. рубаних листя петрушки
1 маленький свіжий червоний перчик чилі без насіння, дуже дрібно нарубаний
Оливкова олія для змащування сковороди
225 р філе лосося без шкіри, розрізаного на 8 скибочок
Сіль, мелений чорний перець
Свіжий кервель або шніт-цибуля для прикраси
Приготування:
1 два огірки Очистіть, розріжте уздовж навпіл і вискребіть насіння. М’якоть крупно наріжте і подрібніть до стану пюре в блендері або комбайні.
2 Додайте в чашу блендера йогурт, бульйон, сметану, кервель і шніт-цибулю, збийте до однорідності. Посоліть за смаком, перелийте в миску, накрийте кришкою і охолодіть.
3 Очистіть, розріжте навпіл і видаліть насіння з третього огірка. Наріжте м’якоть дуже дрібними кубиками. Змішайте з рубаною петрушкою і перцем чилі, охолодіть суміш.
4 Змастіть оливковою олією сковороду-гриль і сильно розігрійте. Викладіть скибочки лосося, посоліть і поперчіть, обсмажте 1-2 хвилини, обережно переверніть і досмажте на іншій стороні.
5 холодний суп Розлийте по чашках або мисках. Зверху в кожну покладіть по 2 скибочки лосося, прикрасьте сальсою по центру, доповніть свіжою зеленню і відразу подавайте.