Страви

Суп з огірка і лосося з сальсою

Смажений лосось надає гарячу ноту освіжаючому смаку цього холодного супу. суп ефектно виглядає, до того ж він досить легкий – ви обов’язково це оцінить!

Інгредієнти на 4 порції:

3 середніх огірка

300 мл натурального грецького йогурту

250 мл овочевого бульйону, охолодженого

120 мл крем фреш або жирної сметани

1 ст. л. рубаного свіжого кервелю

1 cm. л. рубленого свіжого шніт-цибулі

1 cm. л. рубаних листя петрушки

1 маленький свіжий червоний перчик чилі без насіння, дуже дрібно нарубаний

Оливкова олія для змащування сковороди

225 р філе лосося без шкіри, розрізаного на 8 скибочок

Сіль, мелений чорний перець

Свіжий кервель або шніт-цибуля для прикраси

Приготування:

1 два огірки Очистіть, розріжте уздовж навпіл і вискребіть насіння. М’якоть крупно наріжте і подрібніть до стану пюре в блендері або комбайні.

2 Додайте в чашу блендера йогурт, бульйон, сметану, кервель і шніт-цибулю, збийте до однорідності. Посоліть за смаком, перелийте в миску, накрийте кришкою і охолодіть.

3 Очистіть, розріжте навпіл і видаліть насіння з третього огірка. Наріжте м’якоть дуже дрібними кубиками. Змішайте з рубаною петрушкою і перцем чилі, охолодіть суміш.

4 Змастіть оливковою олією сковороду-гриль і сильно розігрійте. Викладіть скибочки лосося, посоліть і поперчіть, обсмажте 1-2 хвилини, обережно переверніть і досмажте на іншій стороні.

5 холодний суп Розлийте по чашках або мисках. Зверху в кожну покладіть по 2 скибочки лосося, прикрасьте сальсою по центру, доповніть свіжою зеленню і відразу подавайте.