Фітнес та спорт

Паска – краффин

Сьогодні отримав популярність новий вид паски – краффин. Це не зовсім класичний рецепт. Краффин – гібрид листкового круасана і маффінів. Але для тих, хто хочеться спробувати щось новеньке, цей варіант просто ідеальний, і готуватися він дуже просто.

Інгредієнти

Тісто

  • 430-450 гр. борошна
  • 7 гр. дріжджів швидкодіючих
  • 3 жовтка або 1 велике яйце
  • 100 гр. цукру
  • 60 гр. вершкового масла
  • 30 гр. сметани 15%
  • 160 гр. молока
  • 1/3 ч. л. солі
  • 2 ч. л. ванільного цукру.

Начинка

  • 70 гр. волоських горіхів
  • 100 гр. родзинок
  • 20 гр. цукру
  • 0,5 – 1 ч. л. кориці
  • Цукрова пудра для присипки

Спосіб приготування

З’єднуємо у великій чаші наступні продукти – жовтки, цукор, розтоплене вершкове масло, сметана, молоко, сіль і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.

Окреме змішуємо просіяне борошно і дріжджі. В невелике поглиблення всередині борошна вливаємо нашу масу.

Вимішуємо тісто мінімум 8 хвилин. Залишаємо приблизно на 1,5 години, тісто має збільшитися в 2 рази.

Поки приготуємо начинку – у блендері подрібнюємо горіхи, родзинки (заздалегідь вимочений), цукор і корицю. Ретельно перемішуємо.

Коли тісто буде готове, розділити на 2 рівні частини. Розкачуємо кожну частину в великий прямокутник, товщина не більше 3 мм Розкладіть начинку по всьому периметру і скрутіть в рулет.

Дуже гострим ножем розріжте рулет посередині, потім окремо кожну частину скрутіть в равлика.

Покладіть одну зверху іншою і покладіть у форму для випікання.

Перш ніж випікати, дайте тісту ще раз підійти, залиште в теплому місці без протягів ще на 1 годину. Потім, поставте паски в вимкнену духовку трохи нижче центру, увімкніть на розігрів на 180 градусів і випікайте 15-20 хвилин, а далі накрийте паски фольгою і випікайте ще хвилин 20. Але не строго стежте за часом, орієнтуйтеся на зовнішній вигляд паски, а також перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. У всіх печі різні, а, значить, і час може відрізнятися.

Перед подачею присипте цукровою пудрою.