Паска – краффин
Сьогодні отримав популярність новий вид паски – краффин. Це не зовсім класичний рецепт. Краффин – гібрид листкового круасана і маффінів. Але для тих, хто хочеться спробувати щось новеньке, цей варіант просто ідеальний, і готуватися він дуже просто.
Інгредієнти
Тісто
- 430-450 гр. борошна
- 7 гр. дріжджів швидкодіючих
- 3 жовтка або 1 велике яйце
- 100 гр. цукру
- 60 гр. вершкового масла
- 30 гр. сметани 15%
- 160 гр. молока
- 1/3 ч. л. солі
- 2 ч. л. ванільного цукру.
Начинка
- 70 гр. волоських горіхів
- 100 гр. родзинок
- 20 гр. цукру
- 0,5 – 1 ч. л. кориці
- Цукрова пудра для присипки
Спосіб приготування
З’єднуємо у великій чаші наступні продукти – жовтки, цукор, розтоплене вершкове масло, сметана, молоко, сіль і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо до однорідної маси.
Окреме змішуємо просіяне борошно і дріжджі. В невелике поглиблення всередині борошна вливаємо нашу масу.
Вимішуємо тісто мінімум 8 хвилин. Залишаємо приблизно на 1,5 години, тісто має збільшитися в 2 рази.
Поки приготуємо начинку – у блендері подрібнюємо горіхи, родзинки (заздалегідь вимочений), цукор і корицю. Ретельно перемішуємо.
Коли тісто буде готове, розділити на 2 рівні частини. Розкачуємо кожну частину в великий прямокутник, товщина не більше 3 мм Розкладіть начинку по всьому периметру і скрутіть в рулет.
Дуже гострим ножем розріжте рулет посередині, потім окремо кожну частину скрутіть в равлика.
Покладіть одну зверху іншою і покладіть у форму для випікання.
Перш ніж випікати, дайте тісту ще раз підійти, залиште в теплому місці без протягів ще на 1 годину. Потім, поставте паски в вимкнену духовку трохи нижче центру, увімкніть на розігрів на 180 градусів і випікайте 15-20 хвилин, а далі накрийте паски фольгою і випікайте ще хвилин 20. Але не строго стежте за часом, орієнтуйтеся на зовнішній вигляд паски, а також перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. У всіх печі різні, а, значить, і час може відрізнятися.
Перед подачею присипте цукровою пудрою.