Млинці швидкі
Інгредієнти:
борошно – 100 г;
сіль – невелика щіпка;
цукор – 1-2 ст. ложки;
яйце -1-2 шт. ;
молоко – 300 мл;
рослинне масло – 2 – 3 ст. ложки.
Приготування:
Борошно просіяти з сіллю у велику миску і зробити в ній поглиблення .
Ввести в поглиблення яйця, влити трохи злегка підігрітого молока.
Додати цукор.
Віночком збити яйця з молоком, поступово все більше і більше захоплюючи борошно і потроху додаючи молоко. Повинно вийти густе, як сметана, тісто.
Збивати, поки воно не стане однорідним.
Влити в тісто олію.
Не припиняючи збивати, влити решту молока. Тепер тісто має на поминати по густоті нежирні вершки.
Залишити миску з тестом на півгодини.
Розжарити сковороду і змастити її олією або шматочком сала. На змащену сковороду налити невеликий ополоник тесту. Нахиляти сковороду у різні боки, щоб тісто рівномірно розподілив вісь по дну. Поставити сковороду на вогонь і пекти блін близько 1 хвилини. Обережно лопаткою пере повернути млинець на іншу сторону і смажити до золотистого кольору.
При смаженні наступних млинців сковороду змащувати не потрібно .