Курячий суп-пюре
Інгредієнти:
курка – 800 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт . ;
морква – 1 шт. ;
борошно – 3 ст. ложки;
зелень петрушки і кропу – по 1 пучку;
чорний мелений перець, шафран, сіль .
Приготування:
Курку, цибулю та моркву скласти в каструлю, залити водою і варити 1 ч. За 10 хв. до закінчення варіння бульйону покласти пучки свіжої зелені.
Коли бульйон буде готовий, курку вийняти на окрему тарілку, рідину процідити.
На рослинному маслі спассеровать борошно. У сковорідку з борошном влити два ополоника готового бульйону і прокип’ятити.
Зварені цибулю, моркву і спасеровану борошно перемолоти блендером або пропустити два рази через м’ясорубку. Отриману масу протерти через дрібне сито в бульйон.
М’ясо курки пропустити два рази через м’ясорубку або подрібнити в блендері, викласти в підготовлений бульйон і додати спеції. Помішуючи, варити на слабкому вогні 5 хв. Уважно стежте, щоб суп не кипів. Подавати страву з грінками.