Хороший домашній курячий бульйон
Хороший домашній курячий бульйон – річ на кухні просто незамінна. Якщо є можливість, використовуйте для варіння бульйону не тільки куряче м’ясо, а також крильця і потрухи (крім печінки). Готовий бульйон може зберігатися в герметичному контейнері в холодильнику 3-4 дні або до 3 місяців в морозилці.
Інгредієнти на 2,5 літра:
1,2-1,3 кг курки або індички (крила, спинки, шийки)
2 цибулини, очищені, розрізані на чотири частини
1 ст. л. оливкової олії
4 літра холодної води
2 моркви, крупно нарізані
2 стебла селери з листям, крупно нарізаних
Кілька стебел петрушки
Кілька гілочок свіжого чебрецю або 1 ч. л. сушеного
1-2 лаврових аркуша
10 горошин чорного перцю
Приготування:
1 Викладіть крильця, спинки, шийки птиці у велику каструлю, додайте четвертинки цибулі і оливкове масло.
2 Готуйте на середньому вогні, помішуючи, поки птах і цибуля не набуде золотистий колір.
3 Влийте воду, доведіть до кипіння, зніміть піну.
4 Додайте моркву і селеру, петрушку, чебрець, лавровий лист і злегка роздавлені горошини перцю. Нещільно накрийте каструлю кришкою і варіть 3 години.
5 Процідіть бульйон через сито. Дайте охолонути і приберіть в холодильник на 1 годину.
6 З бульйону акуратно видаліть шар застиглого жиру. Тепер бульйон готовий.