Квіти та вирощування

Помідори та перці завалять урожаєм смачних, великих плодів, якщо їх підгодувати звичайним пшоном

Кожен городник чекає від своїх посадок багатий і смачний урожай. Але отримати його без застосування підживлень навряд чи вийде. Я прихильниця органіки, тому ніколи не використовую мінеральні добрива для овочів. Є безліч домашніх підживлень, на які овочеві культури добре відгукуються, прекрасно ростуть і плодоносять.

І сьогодні я хочу вам розповісти про одну нетривіальною підгодівлі, про яке багато хто з вас не чули. В якості добрива можна успішно використовувати звичайне пшоно. Воно корисно для рослин, завдяки багатому природному складу.

У продукті міститься багато азотистих сполук, які життєво необхідні для нормального росту і розвитку рослин.

Крім цього, пшоно хороше джерело вітамінів групи B. Овочевим культурам вони необхідні для зміцнення імунітету і боротьби з грибковими захворюваннями, активного розвитку кореневої системи та нарощування зеленої маси. Потрібні вітаміни цієї групи також для формування зав’язей і набору ваги плодів.

А ще пшоно прекрасне джерело мікроелементів, серед яких калій, магній, фосфор, кальцій, цинк та ін Всі вони дуже добре засвоюються овочевими культурами з пшона.

Але найголовніша перевага такого підживлення, відсутність «передозу» у рослин. Такий підгодівлею овочеві культури важко перегодувати, так і ризик опіку кореневої системи виключений.

А тепер розповім, як я роблю таку підгодівлю і наскільки часто використовую.

Для приготування знадобиться кілограмова упаковка пшоняної крупи і п’ятилітрова баклажка теплої води. Гарячу використовувати не рекомендую, так як з-за високих температур може зруйнуватися частина корисних елементів. Заливаємо наш пшоно водою і прибираємо в тепле темне місце на 5 діб для настоювання.

Після розбавляємо наш «концентрат» 5 літрами теплої води і поливаємо рослини. Під кожен кущик достатньо внести по 1 літру такого підживлення.

Я помітила, що полив пшоняним настоєм після висадки розсади в грунт, допомагає їй швидше взятися і піти в зростання. Тому вперше я вношу таку підгодівлю через пару днів після переміщення рослин на нове місце.

Другий використовую пшоняний настій в період цвітіння. Третя підгодівля мною робиться через 2 тижні і доводиться на момент зав’язування плодів.

Ще я чула, що пшоно в чистому вигляді використовують для відлякування шкідників. Кажуть, що його бояться мурахи. Сама такий метод не пробувала і вважаю його даремним. Пшоно все ж органічний продукт і нічого небезпечного в ньому для мурах немає. Тому такий рада вважаю з серії байкою.